Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαταλείποντας τον έλεγχο



Αν βιάζετε τα πράγματα, αν αγωνίζεστε και δουλεύετε υπερβολικά για να πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν ακολουθείτε τη συμπαντική ροή. Συνηθίστε, όταν αισθάνεστε σύγχυση, να κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση : "Γιατί είμαι εδώ (σε αυτήν την κατάσταση αυτήν τη στιγμή); " και "Τι συμβαίνει στη ζωή μου αυτή τη στιγμή;". Μείνετε για λίγη ώρα μόνοι σας σε ήρεμο περιβάλλον. Τι συμβαίνει όταν αφήνετε να φύγουν το άγχος και η τάση σας για έλεγχο;


Ένας επιχειρηματίας εργαζόταν επί δύο χρόνια για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Προσπαθούσε να εδραιώσει την επιχείρησή του σε ένα μέρος, αλλά δεν τα κατάφερε, κι έτσι μετακόμισε αλλού. Συνέχιζε να έχει προβλήματα όμως με τα άτομα που προσλάμβανε, και δεν γινόταν καμία πρόοδος στην εμπορική προώθηση του προγράμματος. Μετακόμισε πάλι, και αφού πέρασαν κάμποσοι μήνες ακόμη με συνεχή εμπόδια και δυσκολίες, άρχισε να ρωτά τον εαυτό του;
"Γιατί βρίσκομαι εδώ; Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνω;"
Μέσα του ήξερε ότι είχε αρχίσει αυτή την επιχείρηση, για να βγάλει αρκετά χρήματα, ώστε να έχει χρόνο να γράψει ένα βιβλίο. Όσο οδυνηρό κι αν του ήταν να παραδεχτεί ότι δύο χρόνια αγώνα και προσπάθειας είχαν δεν τον είχαν φέρει στο σκοπό του, αποφάσισε να εγκαταλείψει το ενδιαφέρον του για αυτήν την επιχείρηση. Η ανακούφιση που ένιωσε ήταν τόσο μεγάλη ώστε κάθισε και τελείωσε το βιβλίο του σε λιγότερο από τρεις μήνες. Σε αυτήν την περίπτωση, είχε συγκεντρώσει τις προσπάθειες του στην εξασφάλιση ενός μέσου για την επίτευξη του σκοπού του, και δεν ακολουθούσε πραγματικά το πεπρωμένο του.


Μερικές φορές χρειάζεται επιμονή για να ξεπεράσετε τα εμπόδια, αλλά, αν νιώθετε ότι χάνετε τη μάχη, κάτι δεν είναι ευθυγραμμισμένο.

Σταματήστε αυτό που κάνετε, ιδιαίτερα αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή. Όταν νιώθετε στριμωγμένοι και ανήμποροι, το πιθανότερο είναι να έχετε εμπλακεί σε ένα εσωτερικό αγώνα ο οποίος έχει εκδηλωθεί στον εξωτερικό σας κόσμο. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν. Ζητήστε βοήθεια. Δεχτείτε να μην κάνετε τίποτα για λίγο, ή να μην ξέρετε ποια είναι η απάντηση αυτή τη στιγμή. Η πιο πρακτική δραστηριότητα είναι να παρατηρείτε και να συνδέεστε με την ομορφιά γύρω σας, έτσι ώστε να ανοιχτείτε σε συμπτώσεις και νέα μηνύματα.

Οδηγός των 9 επιγνώσεων
James Redfield & Carol Adrienne    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου