Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το φως δεν θα σβήσει ποτέ


Το σκοτάδι είναι απουσία του φωτός, της αγάπης και της αρμονίας του Θεού.
Το σκοτάδι είναι το μέρος που πηγαίνει ο άνθρωπος για να βιώσει τις κραυγές και τις απαιτήσεις του εγώ. Σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο, το σκοτάδι αντιπροσωπεύει μια αντανάκλαση των σκέψεων και των πράξεων που διαπράττει ο Άνθρωπος κατά την απουσία του Θεού. Το σκοτάδι είναι ο διαχωρισμός από το Θεό.

Ο Θεός κατανοεί το χαρακτήρα του Ανθρώπου. Ο Άνθρωπος έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Δεν είναι Θεός, αλλά ο Θεός βρίσκεται μέσα του. Το σκοτάδι είναι ο διαχωρισμός από το Θεό. Το φως είναι μια ενεργειακή πηγή ενότητας, αρμονίας και γαλήνης. Δεν μπορεί να κρίνει, λειτουργεί χωρίς προκατάληψη, πονηριά, αλαζονεία ή ανάγκη για έλεγχο.



Το φως είναι. Το σκοτάδι δεν είναι.

Μέσα στον καθένα μας υπάρχει φως. Ό,τι και να κάνουμε, όσο συχνά και αν χαθούμε μέσα στο σκοτάδι, το φως θα υπάρχει. Όταν είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας σχετικά με τα πράγματα που μας οδηγούν στο σκοτάδι – μέθη, ναρκωτικά, απιστίες, ψέματα, κλοπή, φθόνος, ζήλια – φωτιζόμαστε, περνάμε στο φως.

Το κενό που αφήνει η απουσία του Θεού καλύπτεται με πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή και μας επιτρέπουν να μην νιώθουμε ποιοι είμαστε. Τότε κινούμαστε προς το σκοτάδι και απομακρυνόμαστε από το φως.



Δεν μπορεί να υπάρξει φως χωρίς σκοτάδι.

Ο άνθρωπος πολεμάει στη δουλειά του, στο σπίτι του, στα πεδία των αχών, στις αίθουσες διοικητικών συμβουλίων, επειδή έχει την ανάγκη να ελέγχει και να έχει δίκαιο. Το εγώ-σκοτάδι τρέφεται από τη συσσώρευση υλικών αποκτημάτων και σεξουαλικών κατακτήσεων. Ο πόνος ζει στο μεταβατικό χώρου εισόδου από το σκοτάδι στο φως.

Ο Άνθρωπος επιλέγει να ζήσει μέσα στο σκοτάδι του διαχωρισμού από τον Θεό, αλλά μπορεί να επιστρέψει στο φως οποιαδήποτε στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει τον Άνθρωπο μακριά από το φως, γιατί το φως υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέσα στον άνθρωπο. Το φως είναι το κληρονομικό του δικαίωμα.



Το φως δεν θα σβήσει ποτέ.

Υπήρχε στην αρχή και θα υπάρχει πάντα μέσα στον καθένα μας. Όταν επιλέγουμε το δρόμο του σκότους, το φως εξασθενεί, αλλά η «ηλεκτρική γεννήτρια» συνεχίζει να λειτουργεί. Όταν ο πόνος του διαχωρισμού γίνει πολύ μεγάλος, ο άσωτος υιός μπορεί να επιστρέψει στην αρχή της δημιουργίας. Ο έκπτωτος άγγελος μπορεί να αυξήσει το φως και να επιστρέψει οποιαδήποτε στιγμή οποιασδήποτε ζωής στον Θεό, στο σπίτι του.

Είμαστε όλοι έκπτωτοι άγγελοι.

Albert Clayton Gaulden      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου