Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ευτυχία σημαίνει Αγάπη, Καλοσύνη, Συγχώρεση.

Αγαπάτε όλους και περισσότερο τον εαυτό σας.

Η Αγάπη μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στο κυνήγι της ευτυχίας. Το να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη είναι κάτι που μπορεί να μας δώσει μεγάλη ικανοποίηση. Η προσφορά της αγάπης πρέπει να ξεκινάει από τον εαυτό μας. Πρώτα δίνουμε αγάπη σε εμάς, γιατί μόνο αν είμαστε χορτάτοι από αγάπη μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστική αγάπη και στους άλλους.Τι περιμένετε λοιπόν; Αγαπήστε τον εαυτό σας, ξεκινώντας από σήμερα. Αγκαλιάστε τον, δώστε του ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη, πείτε του πόσο ικανός και καλός είναι. Αφού δώσουμε αγάπη στον εαυτό μας, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε αγάπη και στους άλλους. Αναρωτηθείτε λοιπόν, πόση αγάπη έχετε μέσα σας;

Η Καλοσύνη είναι μεταδοτική

Η καλοσύνη είναι κάτι πολύ δυνατό, που μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν οτι και μόνο να παρατηρούμε άλλους ανθρώπους να κάνουν πράξεις καλοσύνης είναι κάτι το οποίο μπορεί να έχει θετική επίδραση πάνω μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Βέβαια,όσο μπορούμε,είναι καλό να κάνουμε και εμείς πράξεις καλοσύνης. Αυτές μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να δώσουμε λίγα χρήματα σε έναν ανήμπορο άνθρωπο στο δρόμο, ή κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο και συναίσθημα, όπως το να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα σε ένα ορφανοτροφείο ή σε έναν οίκο ευγηρίας προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθεια μας σε όσους τη χρειάζονται.

Συγχωρείστε για να αισθάνεστε εσείς καλύτερα.

Η συγχώρεση, το να μπορούμε να συγχωρήσουμε και να προχωρήσουμε στη ζωή μας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Όταν συγχωρούμε, δεν το κάνουμε για τους άλλους αλλά για εμάς. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα μπορέσουμε να συγχωρούμε περισσότερο και πιο εύκολα. Το να συγχωρούμε είναι λυτρωτικό, διότι μας επιτρέπει να αφήσουμε πίσω μας την όποια αρνητική ενέργεια έχουμε μαζέψει μέσα μας, ενώ μας βοηθάει να προχωρήσουμε και να είμαστε ανοιχτοί σε ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον. Η συγχώρεση θεωρείτε η πιο αποτελεσματική και γρήγορη τεχνική/μέθοδος για να διώξουμε την αρνητική ενέργεια. Όπως έλεγε και ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου : "Το να συγχωρεί κάποιος δεν σημαίνει μόνο οτι είναι αλτρουιστής, αλλά και οτι νοιάζεται για το προσωπικό του όφελος" Για να συγχωρήσουμε έναν άνθρωπο ή ένα γεγονός, πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά, να το αποδεχτούμε και τέλος να το αφήσουμε να φύγει από τη ζωή μας. Όταν το καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την απόλυτη ελευθερία που μας προσφέρει η συγχώρεση. Ένα μεγάλο βάρος θα φύγει από πάνω μας και θα νιώθουμε πολύ καλύτερα για τον εαυτό μας, Να θυμόσαστε οτι αυτό δεν το κάνουμε για κάοιο άλλο, παρά μόνο για εμάς τους ίδιους.           

Η Απόφαση της Ευτυχίας
Σοφία Κλώτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου