Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εσύ είσαι το μοναδικό αληθινό εμπόδιο


Εσύ είσαι το μοναδικό αληθινό εμπόδιο, ο μεγαλύτερος εχθρός της εξέλιξής σου , και η μόνη αιτία της κάθε αποτυχίας σου. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια αυτοπαρατήρησης και πολλές προσπάθειες να συνειδητοποιήσεις ότι οι αντίξοες συνθήκες που σου φαίνονται αντικειμενικές, εξωτερικές, ανεξάρτητες από τη θέληση σου, στην πραγματικότητα είναι δικές σου δημιουργίες. 
Τα εμπόδια που συναντάς είναι η υλοποίηση μιας εσωτερικής ωδής πόνου που ανέκαθεν αναδύεται από τα πιο σκοτεινά σημεία της υπόστασης σου.

«Κάθε σου κίνηση, σκέψη ή λέξη, δηλώνει τη διάθεση σου να λυγίσεις. 
Κρυφά, ελπίζεις να αποτύχεις, να αρρωστήσεις και να πάψεις να παλεύεις ενάντια στον «εχθρικό κόσμο». Όπως εκατομμύρια άνθρωποι, οδήγησες την πάλη έξω από τον εαυτό σου. 
Για το λόγο αυτό εγκαταλείπεις τον εαυτό σου στην ήττα, κι εύχεσαι να γεράσεις και να πεθάνεις… Το έχεις κάνει ήδη πάρα πολλές φορές. Ήρθε ο καιρός να σταματήσεις … μια για πάντα.

Ένας άνθρωπος σαν εσένα, στο έρεβος του ασυνείδητου, προετοιμάζει τις καταστροφές του, στήνει παγίδες στον εαυτό του, ενισχύει τις φυλακές του, συσκευάζει κάθε του πόνο, συμφορά, ατύχημα, αρρώστια, με τέτοια μεγάλη δεξιοτεχνία και λεπτομέρεια, που θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε αληθινή τέχνη. Μια σκοτεινή τέχνη, ασυνείδητη, σαν εκείνη ενός τερατώδους εντόμου που υφαίνει τον ιστό του στις ζωολογικές αβύσσους. Εκεί όπου, τραγικά, ο άνθρωπος είναι και η αράχνη και η λεία».

«Τι είναι αυτό που φοβάσαι; Να γίνεις φτωχός; Να σε εγκαταλείψουν; Να αρρωστήσεις, να χάσεις την ιδιοκτησία ή τη δουλειά σου; Εκείνη θα είναι η μάσκα που θα φοράει η ζωή για να σε τρομάζει. Οποιαδήποτε και αν είναι η φοβία ενός ανθρώπου, μετατρέπεται σε γεγονότα που αυτός πρέπει να συναντήσει στο δρόμο του. Σαν τις εξετάσεις που δεν πέρασε, και που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσει»



«Μόνο όταν απειλείται, ο καθημερινός άνθρωπος, μπορεί να βρει τη δύναμη να διώξει τις σκιές και τα φαντάσματα που δημιουργήθηκαν από τα παιδικά του τραύματα και τα αισθήματα ενοχής του…
Ο πραγματικός άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από απειλές… Ζει μονίμως σε κατάσταση σιγουριάς»
Ακόμα και ο καθημερινός άνθρωπος νιώθει σιγουριά , οι ασφάλειες του είναι η σιγουριά του       … οι αμφιβολίες του είναι η αλήθεια του. Τις αγαπάει και δεν θα τος αποχωριζόταν για τίποτα στον κόσμο. Από την παιδική του ηλικία γαλουχήθηκε με απατηλούς φόβους, έφαγε τον καρπό των αρνητικών τότε φαντασιώσεων, της ανάποδης δημιουργικότητας του. 
Για αυτό το λόγο νομίζει ότι οι σκιές είναι πραγματικές αντιξοότητες, και ζει και αισθάνεται συνεχώς υπό το καθεστώς μιας αλλαγής»

«Feel safe.  Έξω δεν υπάρχει κανένας εχθρός … Στην πραγματικότητα είσαι πάντα εσύ που απειλείς τον εαυτό σου. Ο Κόσμος δεν νιώθει ποτέ σιγουριά . Ακόμα και όταν κάποιος είναι πλούσιος και, φαινομενικά, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, νιώθει αβέβαιος , σε μια κατάσταση συνεχούς αμφιβολίας, και ζει μέσα στον φόβο, στην ανασφάλεια, στον πόνο… Είναι η μόνη ασχολία που γνωρίζει μια δραστηριότητα που εξουσιάζει ολόκληρη τη ζωή του.»




Μόνο ένας πραγματικός ονειρευτής μπορεί να νιώσει ασφαλής,
Το όνειρο είναι η ασφάλεια. Οι αμφιβολίες τα βάσανα και οι φόβοι είναι αυταπάτη, αλλά ταυτόχρονα η μόνη πραγματικότητα του καθημερινού ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν μέθοδοι για να νιώσεις σιγουριά, δεν υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες, ούτε θησαυροφυλάκια ή οχυρά, ούτε προφυλάξεις μπορούν να ληφθούν».

Μόνο ένας άνθρωπος ικανός να στηριχθεί μόνο στον εαυτό του , μόνο ένας άνθρωπος που θέλει, που επιζητεί και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να αλλάξει μπορεί να τα καταφέρει. 
Ο άνθρωπος που καθοδηγείτε από την ακεραιότητα και τη σοβαρότητα , έχει πάντα αυτό το συναίσθημα σωτηρίας , έστω και αν στα μάτια της καθημερινής ανθρωπότητας φαντάζει τολμηρός , ριψοκίνδυνος, ή ακόμα και ασυνείδητος. Μόνο εκείνος γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν ριψοκινδυνεύει τίποτα. Στις μπίζνες, στις φαινομενικά παρακινδυνευμένες επιχειρήσεις, όποιος έχει αυτή τη σιγουριά δεν μπορεί να αποτύχει. Ο,τιδήποτε αγγίζει εμπλουτίζεται και πολλαπλασιάζεται , κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και στην πιο απελπιστική περίσταση, βρίσκει πάντα τη λύση. Τα γεγονότα και οι περιστάσεις τον δικαιώνουν πάντα, γιατί αυτός ο ίδιος είναι η λύση»

Πίσω από κάθε πόνο φόβο αμφιβολία, ανασφάλεια, κρύβεται μια καταστροφική σκέψη, υπάρχει το αίτιο των αιτίων, η ιδέα ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος. Αυτός είναι ο πραγματικός killer της ανθρωπότητας – η αφετηρία κάθε ανθρώπινης συμφοράς, κάθε πολέμου και κάθε εγκληματικότητας στους πολιτισμούς που δημιούργησε
Η συνειδητοποίηση οι αυτός ο σπόρος του θανάτου βρίσκεται στον άνθρωπο θα διέγραφε μια για πάντα το σωματικό θάνατο από τη ζωή του.
Ο θάνατος τα περιφραγμένα σύνορα, προφυλάσσουν τον καθημερινό άνθρωπο από το σάστισμα του απείρου.


Κάνε το φόβο ευκαιρία ! Ο άνθρωπος έχει μόνο δύο συναισθήματα : το φόβο και την αγάπη. Δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους Είναι η ίδια αλήθεια σε διαφορετικά επίπεδα του Είναι. Ο φόβος είναι υποβαθμισμένη Αγάπη, η αγάπη είναι εξυψωμένος φόβος. Ο φόβος είναι εσωτερικός θάνατος, Ήρωας είναι ένας άνθρωπος χωρίς φόβο, χωρίς εσωτερικούς θανάτους. Ήρωας από τη λέξη έρως amore, amors σημαίνει α-θάνατος. Όποιος δεν έχει το θάνατο μέσα του δεν θα τον συναντήσει και έξω

Ήρωας είναι μια βαθμίδα της ανθρώπινης σκάλας που δεν κερδίζεται στον αχό της μάχης, αλλά στην μοναξιά, νικώντας τον εαυτό μας. Η μάχη χρειάζεται μόνο για να καταστεί ορατό εκείνο που ο ήρωας έχει ήδη κατακτήσει στο αόρατο. Το αήττητο, το απρόσβλητο είναι απλά επαλήθευση για κάτι που ήδη συνέβη στο Είναι του, η τεκμηρίωση της νίκης του ενάντια στο θάνατο.»
Η αρρώστια είναι ανύπαρκτη . Το σώμα δεν αρρωσταίνει ποτέ. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στέλνει σήματα ,να παράγει συμπτώματα, για να μας πληροφορήσει τι λείπει από το Είναι … Οι αρρώστιες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο θεραπείες.

Κάθε θεραπεία είναι μια απελευθέρωση από το φόβο.
 Όταν θα απελευθερωθείς από την πραγματική αιτία τότε θα εξαφανιστούν και τα συμπτώματα.


Η σχολή των θεων 
Elio danna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου