Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ένας καινούργιος τρόπος ζωής



Διανύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυναμική εποχή. Στο βαθύτερο συνειδητό επίπεδο διαδραματίζεται μια ριζική μεταμόρφωση. Πιστεύω πως σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε κληθεί να απελευθερωθούμε από τον διαφορετικό τρόπο ζωής και να δημιουργήσουμε ένα νέο, τελείως διαφορετικό. Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στη διαδικασία της καταστροφής του παλιού μας κόσμου και του χτισίματος ενός καινούργιου στη θέση του.

Ο παλιός κόσμος στηρίχτηκε σε ένα εξωτερικό κέντρο εστίασης κι εμείς έχοντας χάσει τη βασική μας πνευματική ενότητα , πιστέψαμε ότι η μόνη πραγματικότητα ήταν ο υλικός κόσμος. Έχοντας την αίσθηση ότι είμαστε ουσιαστικά χαμένοι, κενοί και έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να βρούμε ευτυχία και ικανοποίηση μέσα από εξωτερικά «πράγματα» όπως χρήματα, περιουσία, σχέσεις, φήμη, καλές πράξεις, φαγητό ή ναρκωτικά.

Ο νέος κόσμος χτίζεται καθώς εμείς ανοιγόμαστε στην ανώτερη δύναμη του σύμπαντος και επιτρέπουμε συνειδητά σε αυτήν τη δημιουργική δύναμη να κινηθεί μέσω του εαυτού μας. Καθώς ο καθένας από εμάς ενώνεται με την εσώτερη πνευματική του αφύπνιση, όλοι μαζί μαθαίνουμε ότι η δημιουργική δύναμη του σύμπαντος βρίσκεται μέσα μας. Όπως επίσης μαθαίνουμε ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας για αυτήν. Η αλλαγή γίνεται στον καθένα μας ατομικά, αλλά όσο πιο πολλά άτομα αλλάζουν τόσο περισσότερο αυξάνεται η επιρροή στη μαζική συνειδητότητα.

Η παρατήρηση μου πως μια  έντονη μετάλλαξη συνειδητότητας γίνεται στον κόσμο μας βασίζεται στις αλλαγές που βλέπω στον εαυτό μου, στους ανθρώπους γύρω μου και στην κοινωνία γενικά και επικυρώνεται από τις πληροφορίες που παίρνω από εκατοντάδες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δουλεύω μαζί τους.

Για πολλούς ανθρώπους η εποχή αυτή μπορεί να είναι οδυνηρή, επειδή η παγκόσμια κατάσταση και η προσωπική μας ζωή φαίνεται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Ακόμα και κάποιοι τομείς που πήγαιναν καλά δείχνουν τώρα να μην λειτουργούν σωστά.
Πιστεύω πως τα πράγματα διαλύονται και θα συνεχίσουν να διαλύονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αλλά δεν αισθάνομαι ότι αυτό είναι αρνητικό. Θα είναι ανατρεπτικό μόνον αν παραμείνουμε συναισθηματικά προσκολλημένοι στον παλιό τρόπο ζωής κι αν σταθερά ακολουθούμε τα παλιά πρότυπα αντί να προσπαθούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας στις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν.

Ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτές οι αλλαγές είναι οι εκπληκτικότερες ευλογίες που ο καθένας από εμάς θα μπορούμε να φανταστεί. Η απλή αλήθεια είναι ότι ο παλιός τρόπος ζωής που ακολουθούσαμε για αιώνες δε λειτούργησε σωστά. Ποτέ δε μας έδωσε τη βαθιά ολοκλήρωση, την ικανοποίηση και την χαρά που πάντοτε ψάχναμε. Βέβαια ορισμένοι άνθρωποι κάνουν μια σχετικά ευχάριστη ζωή, αν και φοβάμαι πως κατά βάθος η ζωή τους είναι θλιβερή και άδεια. Ακόμα και η ευτυχέστερη ζωή του παλιού κόσμου δεν μπορεί να συγκριθεί με την πληρότητα και τη μακαριότητα που υπάρχει στο υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας και που είναι διαθέσιμη στον καινούργιο κόσμο.

Είναι σαν να πηγαίναμε στο σχολείο μια ολόκληρη ζωή, αλλά μαθαίναμε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που κάνουν το σύμπαν να λειτουργεί. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ό,τι μάθαμε και κάποιες φορές απολαμβάνουμε λίγη ευτυχία, όμως για τους περισσότερους από εμάς τα πράγματα δε φαίνονται να έρχονται ποτέ όπως τα είχαμε ελπίσει. Αυτή η τέλεια σχέση ποτέ δεν πραγματοποιείται ή κι αν το κάνει πολύ σύντομα χαλάει ή ξεθωριάζει. Φαίνεται σαν να μην υπάρχουν ποτέ αρκετά χρήματα. Ποτέ δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε αληθινή ασφάλεια ή αφθονία. Νιώθουμε σαν να μην παίρνουμε ποτέ την εκτίμηση, την αναγνώριση ή την ευτυχία που επιθυμούμε. Ακόμα κι αν κατορθώσουμε κάποια από αυτά , εμείς συνεχίζουμε να υποφέρουμε από μια αόριστη αίσθηση πως πρέπει να υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα. Ορισμένοι από εμάς μπορούμε να ενωθούμε με αυτό το βαθύτερο νόημα και να νιώσουμε έντονη πληρότητα και ολοκλήρωση μέσα από μια αναπτυσσόμενη πνευματική αφύπνιση. Παρόλα αυτά υπάρχουν επίμονες και πολλές φορές πολύπλοκες παλιές πεποιθήσεις και τομείς της ζωής όπου το φως δε φαίνεται μπροστά μας.


Για αυτό λοιπόν η πρώτη μας δουλειά για το χτίσιμο του νέου κόσμου είναι να παραδεχτούμε πως η «μόρφωση της ζωής» μας δεν περιλάμβανε διδασκαλίες για ένα ικανοποιητικό τρόπο ζωής. Πρέπει να επιστρέψουμε στο νηπιαγωγείο και να αρχίσουμε τη μάθηση ενός καινούργιου τρόπου, τελείως αντίθετου από εκείνον που μάθαμε και που μέχρι πριν λίγο προσεγγίζαμε τις καταστάσεις. Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο και μπορεί να χρειαστεί χρόνο, δέσμευση και κουράγιο. Όμως είναι πολύ βασικό να είμαστε υπομονετικοί με τον εαυτό μας και να του υπενθυμίζουμε συνέχεια πόσο πολύ σημαντική είναι η απόφαση που έχουμε πάρει.

Όπως το μωρό μαθαίνει να περπατάει πέφτοντας επανειλημμένα, έτσι κι εμείς πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε μωρά μέσα στο νέο κόσμο. Θα μάθουμε κάνοντας πολλά λάθη και συχνά θα νιώσουμε άγνοια, φόβο ή ανασφάλεια με τον εαυτό μας. Κι όπως δε θυμώνουμε με ένα μωρό κάθε φορά που πέφτει κάτω (γιατί αν θυμώσουμε πιθανόν να μην μάθει ποτέ να περπατάει με σιγουριά και δυναμισμό ), έτσι πρέπει να προσπαθήσουμε να μην κατακρίνουμε τον εαυτό μας αν δεν καταφέρουμε αμέσως να ζήσουμε και να εκφραστούμε με τον τρόπο που επιθυμούμε.

Τώρα μαθαίνουμε να ζούμε σύμφωνα με τους αληθινούς νόμους του σύμπαντος. Η ζωή βρίσκεται σε αρμονία με το σύμπαν είναι μια ζωή δραστήρια γεμάτη ζωντάνια, χαρά, δύναμη, αγάπη και αφθονία σε κάθε επίπεδο. Για αυτό παρόλο που η απελευθέρωση μας από τον παλιό κόσμο μπορεί να φαίνεται κατά καιρούς δύσκολη, η μετάβαση μας στον καινούργιο κόσμο αξίζει οποιαδήποτε προσπάθεια.


                                                           

  Οραματισμός


Ξάπλωσε ή κάθισε κάπου αναπαυτικά, ηρέμησε, κλείσε τα μάτια και πάρε μερικές αναπνοές. Καθώς εκπνέεις φαντάσου ότι αποδιώχνεις ότι δε θέλεις ή δε χρειάζεσαι.
Ήρεμα, χωρίς προσπάθεια, άφησε όποια ένταση, κούραση ή ανησυχία έχεις να σβήσει.
Είναι ώρα να απελευθερωθείς τον παλιό τρόπο ζωής αφού δε σε εξυπηρετεί πλέον. Φαντάσου ότι οι παλιές σου συνήθειες τα παλιά σου πρότυπα και ό,τι άλλο σε εμποδίζει να κατορθώνεις εκείνο που θέλεις αφήνουν το σώμα σου και φεύγουν με την εκπνοή. Με κάθε εκπνοή σου απελευθερώνεις και λίγους από τους παλιούς σου περιορισμούς, δημιουργώντας έτσι μέσα σου χώρο για κάτι καινούργιο.
Μετά συγκεντρώσου στις εισπνοές σου. Άρχισε να φαντάζεσαι ότι κάθε φορά που εισπνέεις παίρνεις μέσα σου την ενέργεια της ζωής τη ζωτική ενέργεια του σύμπαντος. Μέσα σε αυτήν τη ζωτική ενέργεια υπάρχει ότι χρειάζεσαι και επιθυμείς, αγάπη, δύναμη, υγεία, ομορφιά, ενέργεια, αφθονία. Ανέπνευσε τα με κάθε εισπνοή.
Φαντάσου έναν καινούριο τρόπο ζωής να ανοίγεται μπροστά σου και να σε γεμίζει με ζωντάνια, ζωτικότητα, και ενέργεια.
Προσποιήσου πως η ζωή σου είναι ακριβώς όπως τη θέλεις να είναι. Φαντάσου ότι αυτή η καινούργια ζωή είναι εδώ, τώρα, και απόλαυσέ την. Άφησε τον παλιό και ζήσε το καινούριο.
Όταν αισθανθείς ότι ολοκληρώθηκε ο οραματισμός σου άνοιξε ήρεμα τα μάτια και επέστρεψε στο δωμάτιό σου. Προσπάθησε να διατηρείς αυτήν την αίσθηση του καινούριου μέσα σου.
Θυμήσου ότι τώρα πια βρίσκεσαι στη διαδικασία της δημιουργίας μιας νέας ζωής για τον εαυτό σου.


Κάνε τη ζωή σου να λάμψει
Shakti Gawain                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου