Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ



ΟΡΙΣΜΟΣ

Η λέξη «Ρέικι» είναι Ιαπωνική και σημαίνει «Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια». Είναι η δύναμη που ζωογονεί την ύλη. Η λέξη αποτελείται από δύο μέρη. Το ρέι περιγράφει την άπειρη, συμπαντική όψη ενέργειας, ενώ το κι την ίδια ζωτική δύναμη που διαπερνά όλα τα έμβια όντα. Η ενέργεια περιγράφεται με διάφορες λέξεις σε διάφορους πολιτισμούς. Οι Χριστιανοί την αποκαλούν «Φως», οι Κινέζοι «Τσι», οι Ιάπωνες «Κι» και οι Ινδοί «Πράνα». Τη συναντάμε και με άλλες λέξεις όπως «μάννα», «βιόπλασμα», «κοσμική ενέργεια» και «ζωτική δύναμη». Όλοι γεννιόμαστε με αυτήν την ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μας συνδέει με όλα τα έμβια όντα και μας διατηρεί εν ζωή. Όσο περισσότερο πλησιάζουμε αυτήν την ενέργεια, τόσο πιο αποτελεσματικά και εύκολα θα είμαστε σε θέση να τη χρησιμοποιούμε.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ

Ο Δρ. Ουσούι ανέπτυξε μια μέθοδο μετάδοσης αυτής της Συμπαντικής Ζωτικής Ενέργειας, η οποία μας επιτρέπει να τη χρησιμοποιούμε για να θεραπεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και άλλα άτομα. Η «μύηση» είναι το κλειδί του συστήματος Ρέικι. Αυτό καθιστά το Ρέικι μοναδική μορφή θεραπείας. Για να γίνεται αγωγοί της ενέργειας του Ρέικι, πρέπει να λάβετε μια ειδική μύηση (καλείται και «συντονισμός») η οποία δίδεται από ένα προσοντούχο Δάσκαλο του Ρέικι. Η μύηση είναι μια απλή τελετή, στην οποία ο Δάσκαλος χρησιμοποιεί τα μυστικά σύμβολα του Ρέικι, καθώς και ορισμένα μάντρα, προκειμένου να μεταδώσει ενέργεια στον μαθητή. Κάθε μύηση ανοίγει τον θεραπευτικό αγωγό του μαθητή, συντονίζοντάς τον με μια κραδασμική συχνότητα. Η μύηση μεγιστοποιεί τη ροή της ενέργειας και αναβαθμίζει το δονητικό πεδίο του σώματος. Η ενέργεια εισέρχεται στο σώμα του μαθητή μέσω της κορυφής του κεφαλιού και ρέει στα επόμενα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρας. Η ενέργεια συνεχίζει να κυλάει στα χέρια και φεύγει από το σώμα από της παλάμες. Όταν ο μαθητής γίνει αγωγός αυτής της ενέργειας, αισθάνεται την ενέργεια να συγκεντρώνεται στις παλάμες του. Ο μαθητής διατηρεί αυτήν την ικανότητα εφ’ όρου ζωής.




ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να επιτρέψει σε αυτήν τη θεραπευτική ενέργεια να ρεύσει από μέσα του. Όλοι μπορούν να γίνουν αγωγοί αυτής της θεραπευτικής ενέργειας, ακόμα και τα παιδιά. Το Ρέικι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία σε όλους τους κλάδους της εναλλακτικής και συμβατικής ιατρικής, Επειδή το Ρέικι είναι κραδασμική θεραπευτική ενέργεια, δεν είναι επεμβατική και διαπερνά τα ρούχα, τους επιδέσμους, τις ζώνες, τον γύψο ακόμα και τα μέταλλα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΕΙΚΙ

Η λέξη «heal» προέρχεται από τη λέξη «whole» (Όλον). Όταν είμαστε συνδεδεμένοι με το Όλον, η ενέργεια μας ρέει απρόσκοπτα και αισθανόμαστε ζωντανοί και υγιείς. Μόλις επιτρέψουμε στην ενέργειά μας να μπλοκαριστεί εξαιτίας σωματικών, νοητικών, ή συναισθηματικών παραγόντων νοσούμε. Όποιος προσφέρει Ρέικι μετατρέπεται σε αγωγό της ενέργειας Ρέικι η οποία πρώτα διαπερνά τον ίδιο κι έπειτα μεταφέρεται στον δέκτη – στο άτομο που χρήζει θεραπείας. Όταν αγγίζει το σώμα του δέκτη ο θεραπευτής συνδέεται με την Πηγή της Θεραπείας. Το Ρέικι μας βοηθά να συνδεθούμε με την Πηγή το Όλον, τον Θεό. Αυτή η ήπια και συνάμα τόσο δυναμική τεχνική χαρίζει ισορροπία σε δέκτη και θεραπευτή. Ποτέ δεν μπορείτε να δώσετε παραπάνω Ρέικι, επειδή το Ρέικι προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες του δέκτη, αποκαθιστώντας τις φυσικές ισορροπίες του οργανισμού.



ΡΕΙΚΙ - ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

ΤΑΝΜΑΓΙΑ ΧΟΝΕΡΒΟΓΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου